MOSC | Our Lady of the Angels

Geschreven door Willemijn op 17 Aug 2015. Permalink.

Het huisje waarin we logeren bij de zusters staat buiten de kloostermuur. Het is het gastenverblijf voor religieuzen die op retraite komen. De zusters hebben het de naam gegeven van het kerkje waar st Clara st Franciscus ontmoette: "Our Lady of the Angels". 

Het is een klein huisje, met een overdekt en ommuurd voorplaatsje. Vandaar stap je een kamer binnen waarop alle andere ruimtes uitkomen. De keuken, de badkamer en de slaapkamer. Er is één raam in de centrale kamer, met één boekenkast waar een serie Franstalige bijbeluitleg boeken staan en biografieën en autobiografieën van heiligen en mystica. Er staat ook een bureautje, daar zit ik nu aan te schrijven. Verder staat er een koelkastje wat niet vaak stroom krijgt maar de sapjes die de zusters erin zetten voor ons wel lekker koel houdt. Verder is er een kast met wat huishoudelijke dingen: zeep, toiletpapier en een strijkijzer. En een plank met een laken ervoor waar je kleding kunt ophangen. Er staat ook een magnetron in de boekenkast, maar die gebruiken we nooit want de zusters koken drie keer per dag voor ons. De voordeur is versterkt door een deur van ijzerwerk, die hoeven we niet te gebruiken want er is nu elke nacht een politieagent om het klooster te bewaken.

 

De deur meteen rechts leidt naar het keukentje waar de boiler hangt, boven het aanrechtje van roestvrijstaal met één spoelbak. In de keuken staat een plankenkastje met een gordijn ervoor, vol met dingen om te eten die we ook nooit gebruiken. In de keuken laden we de iPad op. 

De tweede deur rechts leidt naar het badkamertje, dat in een mooie kleur groen is geschilderd. Mint en mosgroen. Er is een heel klein fonteintje met daarboven een spiegel, recht tegenover de deur een wc en daarnaast een douche zonder gordijn, dus de vloer wordt nat wanneer we douchen. De douchekop zit vast en kan niet bewegen. Hij staat eigenlijk op de kraan. 

Recht tegenover de voordeur is de deur naar de slaapkamer. Er staan twee losse metalen bedden met dunne matrassen en dikke plastic dekens. Er zijn twee ramen. Om de gordijnen is een donkerbruine houten lijst gemaakt. We schuiven de bedden samen in een hoek, tegen elkaar aan. Omdat de matrassen breder zijn dan de bedden, kunnen we eigenlijk niet lekker bij elkaar liggen. De matrassen hadden we eerst op de grond maar daar kregen we genoeg en rugpijn van. Er staat ook een lekkere stoel in de slaapkamer, daar zit JH nog weleens in. De vloer in de slaapkamer is zalm-oranje met een gele rand en de muren zijn geel geverfd, de muur is verdeeld in tweeën boven is lichter helder geel, beneden grauwe, beetje groener geel. Er hangt een kruis van San Damiano aan de muur. Het hoofd van Christus met hals komt naar voren. Er hangt ook dezelfde icoon als in de bibliotheek van Oudezijds 100. Verder nog een tafeltje en een nachtkastje. Er is hier ook een deur (met ijzerwerk) naar buiten, die gebruiken we niet.   


Schrijf jij de eerste reactie?Inkleuring

Hier vind je indrukken van onze reis // Here you find impressions of our journey

Momenten:

© 2015 - 2018 Bestemming Aarde | Inloggen | Website: voorloper.com

© 2015 - 2024 Bestemming Aarde
Inloggen
Website: voorloper.com