Boek | Circles in a Forest

Geschreven door Willemijn op 02 Aug 2015. Permalink.

Circles in a Forest is een sterk geschreven verhaal wat zich afspeelt tijdens de 19e eeuw in Zuid-Afrika. Het gaat over de mensen, olifanten en bomen in het Knysna bos. Het bos wordt zo mooi en gedetailleerd beschreven dat het voelt alsof je er zelf in rondloopt. Dat effect wordt versterkt doordat we zelf in de bossen bij Knysna rond hebben gelopen en de enorme bomen die er groeien hebben gezien en geknuffeld.

Wat ons het meest is bijgebleven van het boek is hoe olifanten beschreven worden. Hoe ze, groot als ze zijn, door het bos bewegen zonder geluid en soms ineens op kunnen duiken. En hoe gevaarlijk ze kunnen zijn als ze boos worden. De houthakkers noemen de olifanten uit respect Grootpoot. Hoewel er veel angst is, geloven de houthakkers dat het mogelijk is dat er een speciale band bestaat tussen de mens en de olifant. De oudste olifant van het bos, Oupoot, verschijnt op cruciale momenten in Sauls leven, als hij als jonge jongen voor het eerst alleen door het bos loopt, wanneer zijn moeder sterft, als zijn vader hem heeft verstoten en als hij de liefde van zijn leven dreigt mis te lopen. Telkens komt Oupoot naar hem toe, zonder hem aan te vallen. Eén van de oude houthakkers, een man wiens voorouders al in het bos leefden ver voor de Europeanen kwamen, legt uit dat Oupoot Sauls dier-broer is.

Er zijn al lang geen olifanten meer in de bossen bij Knysna, maar terwijl wij verder Afrika in reizen en zelf oog in oog met olifanten komen te staan, kijken we met ontzag naar de prachtige beesten die we ontmoeten, hopend en vertrouwend dat ze weten dat wij geen kwaad in de zin hebben.

Foto bij Boek | Circles in a Forest

​Toen we het boek uit hadden, hebben we het aan het GreenPop team gegeven.


Schrijf jij de eerste reactie?Inkleuring

Hier vind je indrukken van onze reis // Here you find impressions of our journey

Momenten:

© 2015 - 2018 Bestemming Aarde | Inloggen | Website: voorloper.com

© 2015 - 2024 Bestemming Aarde
Inloggen
Website: voorloper.com