Nieuwsbrief 2

Geschreven door Willemijn op 26 Dec 2015. Permalink.

Beste allemaal,

Toen we onze laatste nieuwsbrief schreven, stonden we aan het begin van onze reis door Zuidelijk Afrika. We hebben ontzettend veel beleefd de afgelopen maanden. We reisden door Namibie, Zambia, Botswana, Zimbabwe, Malawi en Mozambique. Het was een ongekend avontuur voor ons en we zijn nog steeds aan het nagenieten met het uitzoeken van foto’s en het schrijven van verhalen. De website vult zich deze dagen dan ook voornamelijk nog met Afrika, waar een stukje van onze ziel is blijven hangen. Al die vriendelijkheid, de overweldigende landschappen, de leegte & de drukte. Het heeft diepe indruk op ons gemaakt.

Ongeveer een maand geleden zijn we naar Nieuw Zeeland gevlogen. Na gezellige bezoekjes aan vrienden, zijn we neergestreken in de Wairarapa regio, waar we op een huis en een kat mogen passen voor een paar weken. De ideale setting om even tot ons zelf te komen.

We hebben het goed samen en we voelen ons vrij om uit alle mogelijkheden die we verzinnen te kunnen kiezen voor wat betreft het grote "hoe nu verder". Welke route we vanuit hier gaan volgen staat dan ook nog niet vast, maar dat het ons dichterbij huis zal brengen, is zeker.

De groene draad leidt ons nog steeds. Voor het stuk over hoe een pot pindakaas de wereld kan veranderen, heeft Jan Henk 8 interviews afgenomen en zijn we bij 5 boeren op bezoek geweest, waarvan 3 vrouwen. Het was een tocht die begon bij een pot pindakaas en verder ging langs kippen, pindavelden en een fabriek.
We zijn extra doordrongen geraakt van de ecologische crisis waarin de wereld verkeert en de gevolgen die dat heeft voor de mensheid. Gelukkig vinden we overal mensen die werken aan duurzame oplossingen en voeren inspirerende en hoopvolle gesprekken.

In Malawi bedacht Willemijn een mooi concept voor een kunst project geïnspireerd door het thema van onze reis. Het project combineert haar verzameldrang met onze liefde voor in de natuur wandelen en onze zorg om afval in de natuur. Hier kun je een kijkje nemen, elke foto is een link naar een grotere foto en een verhaaltje bij de verzameling: I was here, I saw this and it mattered to me.

Ohja, de website heeft een paar leuke nieuwe functies. Steeds meer stukken zijn tweetalig, je kunt in dat geval met het vlaggetje tussen talen wisselen. En in de lijst aan de rechterkant kun je nu aan de kleur zien welke momenten je al bekeken hebt en welke nog niet. We zijn ook te volgen op facebook.

Vragen en reacties zijn leuk.
Veel groeten!

Willemijn & Jan Henk


Schrijf jij de eerste reactie?De roze wolk

Hier nemen we je mee in onze persoonlijke ervaringen // Here we share our personal experiences with you

Overzicht:

© 2015 - 2018 Bestemming Aarde | Inloggen | Website: voorloper.com

© 2015 - 2018 Bestemming Aarde
Inloggen Account - Uitloggen
Website: voorloper.com